Chip tuning

Pytania porady związane z mechaniką oraz elektryką.

Chip tuning

Postprzez xmen » So, 25 września 2010, 18:44

Gdzie warto zrobić chip tuning co polecacie??
A zarazem pochwalcie się swoimi modyfikacjami oraz osiągami po chip tuningu.
Mondeo 2.0 TDCi: Hybrydowe turbo GT18/20 | Większy intercooler | Eibach Pro Kit | Wskaźnik: Turbo |[b]SERIA: 116,8km / 294 Nm --> Hybryda: 158,8km / 370Nm by Heko

ObrazekObrazek
Avatar użytkownika
xmen
Klubowicz
 
Posty: 928
Dołączył(a): Cz, 24 czerwca 2010, 17:46
Lokalizacja: Radom

Postprzez RiSe » So, 25 września 2010, 19:17

G-Lab Łódź - Polecam!!! Stroiłem u nich dwa auta i jak na razie złego słowa nie mogę powiedzieć...
Avatar użytkownika
RiSe
 
Posty: 211
Dołączył(a): N, 12 września 2010, 18:44
Lokalizacja: RADOM

Postprzez xmen » So, 25 września 2010, 22:00

aham ile wcześniej trzeba się z nim umawiać ?? Bo wiem ze cały proces trwa około paru godzin....
Mondeo 2.0 TDCi: Hybrydowe turbo GT18/20 | Większy intercooler | Eibach Pro Kit | Wskaźnik: Turbo |[b]SERIA: 116,8km / 294 Nm --> Hybryda: 158,8km / 370Nm by Heko

ObrazekObrazek
Avatar użytkownika
xmen
Klubowicz
 
Posty: 928
Dołączył(a): Cz, 24 czerwca 2010, 17:46
Lokalizacja: Radom

Postprzez Misiek_WR » N, 26 września 2010, 10:37

X-men, jak coś to ja mam namiary na chłopaka który współpracuje z V-techem. Co lepiej znasz go poczyści:)
Ford Mondeo MKIII Duratec HE 2.0 CB Alan 100Plus + Sirio ML145
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/90453
Avatar użytkownika
Misiek_WR
Administrator
 
Posty: 379
Dołączył(a): Śr, 12 maja 2010, 21:39
Lokalizacja: Radom

Postprzez RiSe » N, 26 września 2010, 14:14

xmen napisał(a):aham ile wcześniej trzeba się z nim umawiać ?? Bo wiem ze cały proces trwa około paru godzin....


http://www.g-lab.pl/ zadzwoń i zapytaj się ... Na pewno z dnia na dzień będzie ciężko ;)
A jeśli chodzi o to w ile wystroi auto to zależy od samochodu. Fabia była hamowana 8 razy zanim wynik wyszedł zadowalający, wcześniejsze auto hamowaliśmy 5 razy więc ogólnie zeszło krócej.
Avatar użytkownika
RiSe
 
Posty: 211
Dołączył(a): N, 12 września 2010, 18:44
Lokalizacja: RADOM

Postprzez xmen » N, 26 września 2010, 16:57

ok no ja nastawiam się wybrać po 10 listopada do nich jak wszystko dobrze pójdzie a jak nie no to koło marca dopiero ale to czas pokaże co będzie... bo z tego co pamiętam to Andrzej też ma zamiar tam się wybrać z tego co rozmawialiśmy na spocie to może byśmy we 2 się wypuścili....
Mondeo 2.0 TDCi: Hybrydowe turbo GT18/20 | Większy intercooler | Eibach Pro Kit | Wskaźnik: Turbo |[b]SERIA: 116,8km / 294 Nm --> Hybryda: 158,8km / 370Nm by Heko

ObrazekObrazek
Avatar użytkownika
xmen
Klubowicz
 
Posty: 928
Dołączył(a): Cz, 24 czerwca 2010, 17:46
Lokalizacja: Radom

Postprzez Misiek_WR » N, 26 września 2010, 21:33

A pisałeś do heko co ci mówiłem:)
Ford Mondeo MKIII Duratec HE 2.0 CB Alan 100Plus + Sirio ML145
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/90453
Avatar użytkownika
Misiek_WR
Administrator
 
Posty: 379
Dołączył(a): Śr, 12 maja 2010, 21:39
Lokalizacja: Radom

Postprzez xmen » N, 26 września 2010, 21:37

Misiek_WR napisał(a):A pisałeś do heko co ci mówiłem:)


Misiek nie pisałem tu RiSei Mally mają sprawdzony w 100% zakład i tego się trzymam poczytałem trochę co do tego co pisałeś i idą na łatwiznę mają już gotowe programy i tylko wgrywają a nie robią indywidualnie pod dane auto... bynajmniej takie wyczytałem opinie ale są oczywiście i dobre....
Mondeo 2.0 TDCi: Hybrydowe turbo GT18/20 | Większy intercooler | Eibach Pro Kit | Wskaźnik: Turbo |[b]SERIA: 116,8km / 294 Nm --> Hybryda: 158,8km / 370Nm by Heko

ObrazekObrazek
Avatar użytkownika
xmen
Klubowicz
 
Posty: 928
Dołączył(a): Cz, 24 czerwca 2010, 17:46
Lokalizacja: Radom

Postprzez Misiek_WR » N, 26 września 2010, 21:43

xmen napisał(a):idą na łatwiznę mają już gotowe programy


Ale to czytałeś o V-techu.


Bo z tego co wiem to Heko sam się tym zajmuję, na zlocie w Charzykowie ostatnio czipowa auto.

[ Dodano: 2010-09-26, 21:43 ]
I nie miał przygotowanego, tylko indywidualnie robił.

[ Dodano: 2010-09-26, 21:48 ]
http://gcarsolution.pl/index.html

Tu masz stronę do Heko:)
Ford Mondeo MKIII Duratec HE 2.0 CB Alan 100Plus + Sirio ML145
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/90453
Avatar użytkownika
Misiek_WR
Administrator
 
Posty: 379
Dołączył(a): Śr, 12 maja 2010, 21:39
Lokalizacja: Radom

Postprzez mally » Cz, 7 października 2010, 11:25

Misiek_WR napisał(a):
xmen napisał(a):idą na łatwiznę mają już gotowe programy


Ale to czytałeś o V-techu.


Bo z tego co wiem to Heko sam się tym zajmuję, na zlocie w Charzykowie ostatnio czipowa auto.

[ Dodano: 2010-09-26, 21:43 ]
I nie miał przygotowanego, tylko indywidualnie robił.

[ Dodano: 2010-09-26, 21:48 ]
http://gcarsolution.pl/index.html

Tu masz stronę do Heko:)


Nie znam gościa, ale reklamuje sie na każdym forum:), hamownie ma inercyjną i to powiązanie z V-techem ....Niech wypuści parę dobrych projektów to może i bedzie miał jakąś reputację.
Fabia RS 190/405 hmmmm
Avatar użytkownika
mally
 
Posty: 85
Dołączył(a): Śr, 21 lipca 2010, 17:38
Lokalizacja: RADOM/WWA

Postprzez Misiek_WR » Pt, 8 października 2010, 22:38

mally napisał(a):ale reklamuje sie na każdym forum:)


Możesz jaśniej.
Ford Mondeo MKIII Duratec HE 2.0 CB Alan 100Plus + Sirio ML145
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/90453
Avatar użytkownika
Misiek_WR
Administrator
 
Posty: 379
Dołączył(a): Śr, 12 maja 2010, 21:39
Lokalizacja: Radom

Postprzez ambassador » Pn, 22 listopada 2010, 22:55

A ja mam takie pytanie.. jak i gdzie sprawdzic czy samochod posiada chip. Bo sprzedawca samochodu stwierdzil ze pojazd byl delikatnie chipowany a nie wiem czy mu wierze :-/
Avatar użytkownika
ambassador
Użytkownicy
 
Posty: 13
Dołączył(a): Śr, 17 listopada 2010, 01:11
Lokalizacja: Radom

Postprzez mefis » Pn, 22 listopada 2010, 22:59

ambassador napisał(a):A ja mam takie pytanie.. jak i gdzie sprawdzic czy samochod posiada chip. Bo sprzedawca samochodu stwierdzil ze pojazd byl delikatnie chipowany a nie wiem czy mu wierze :-/
Na hamowni tylko i wyłącznie, koszt około 100zł. Ewentualnie porównać z bliźniaczym autem bez chipa.
Diesel - do kutrów
Gaz - do zapalniczek
Benzyna - do koktajli Mołotowa
a do zbiornika - naszczać

Mechanika, elektromechanika, diagnostyka komputerowa, haki holownicze tel. 730-361-664.
Damat
Wrześniowskiego 33
Zniżki dla KMR
Avatar użytkownika
mefis
Klubowicz
 
Posty: 434
Dołączył(a): Pt, 18 czerwca 2010, 17:23
Lokalizacja: Radom

Postprzez RiSe » Wt, 23 listopada 2010, 00:12

mefis napisał(a):
ambassador napisał(a):A ja mam takie pytanie.. jak i gdzie sprawdzic czy samochod posiada chip. Bo sprzedawca samochodu stwierdzil ze pojazd byl delikatnie chipowany a nie wiem czy mu wierze :-/
Na hamowni tylko i wyłącznie, koszt około 100zł. Ewentualnie porównać z bliźniaczym autem bez chipa.


Hamownia tak ale porównanie z bliźniaczym autem może nie być miarodajne chyba że mamy pewność że drugi jest w dobrej kondycji i że nie miał czipsa :)... Każdy tuner ogarnięty po podpięciu auta też powinien zauważyć czy coś tam siedzi ... Jedź najlepiej na hamownię, są nawet w radomiu :) jeśli wyjdzie Ci więcej o kilka koni niż seria to znaczy że seria w miarę ok bo Vag jak zdrowy to zazwyczaj jest mały bonus.
Avatar użytkownika
RiSe
 
Posty: 211
Dołączył(a): N, 12 września 2010, 18:44
Lokalizacja: RADOM

Postprzez mally » Wt, 23 listopada 2010, 00:17

ambassador napisał(a):A ja mam takie pytanie.. jak i gdzie sprawdzic czy samochod posiada chip. Bo sprzedawca samochodu stwierdzil ze pojazd byl delikatnie chipowany a nie wiem czy mu wierze :-/


1 Vagiem
2 hamownia.
Fabia RS 190/405 hmmmm
Avatar użytkownika
mally
 
Posty: 85
Dołączył(a): Śr, 21 lipca 2010, 17:38
Lokalizacja: RADOM/WWA

Następna strona

Powrót do Mechanika / elektryka



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości